Bovengrens NHG omhoog per 1 januari 2018


Goed nieuws voor iedereen die volgend jaar een hypotheek gaat afsluiten. De bovengrens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat per 1 januari 2018 namelijk omhoog. In 2018 wordt dit gekoppeld aan de gemiddelde woningwaarde, en door de stijgende woningprijzen gaat daardoor ook de NHG omhoog. Dit jaar lag de bovengrens nog op € 245.000, dit zal volgend jaar € 265.000 zijn.

Wat is NHG ook alweer?
Een hypotheek met NHG heeft een aantal voordelen ten overstaan van een hypotheek zonder NHG. De belangrijkste is dat je mét NHG de financiële risico's van een eigen koopwoning beperkt. Je weet zeker dat de hypotheek die je afsluit past bij je inkomen. Mocht je onverhoopt door een verandering in je financiële situatie de hypotheek toch niet meer kunnen betalen, dan geldt de NHG als vangnet. Een bijkomend voordeel is dat je een korting krijgt op de hypotheekrente, als je kiest voor NHG.

Wil je meer weten over deze wijziging of ben je benieuwd hoeveel je in 2018 kunt lenen? Kom gerust langs voor een vrijblijvend hypotheekadviesgesprek.

 

 Terug naar overzicht

16 november 2016